HomeShëndeti

Një dietë të bazuar në bimë për të lën pas stresin

Ushqimi i shëndetshëm kontribuon në mirëmbajtjen e mirëqenies mendore të një personi. Kështu, kjo është koha më e mirë për të miratuar një plan diete që rinovon mendjen, trupin dhe shpirtin.

Këtu janë disa ushqime të shëndetshme që janë të mira për trupin tuaj.

  • Proteinat bimore janë më të favorshme sesa proteinat shtazore pasi zvogëlojnë shanset për sëmundje të zemrës dhe diabeti tip 2.
  • Bananet janë të shkëlqyera në kontrollin e niveleve të larta të kortizolit dhe janë ushqimi i përsosur para ose pas ushtrimit. Përmban gjithashtu triptofanin aminoacid thelbësor i cili ndihmon në uljen e stresit dhe niveleve të ankthit.
  • Farat Chia kanë një vëllim jashtëzakonisht të pasur me lëndë ushqyese të nevojshme si magnez, kalium, vitamina B, kalcium, madje hekur dhe fibra.

TË NGJASHME