HomeLifestyle

Një emoji tatuazh? Ja çfarë do të kujtojmë më 17 korrik

Sot do kujtojmë dy nga ngjarjet më të preferuara për njerzit.

Dita botërore e emojit!

17 korriku njihet ndryshe si dita botërore e Emojit. Kjo ditë na inkurajon të përdorim emojit nëpër mesazhet që dërgojmë.

Përpara emojit ato quheshin reagime. Emoji, është një shprehje japoneze, që do të thotë “fjalë foto” dhe është krijuar nga Shigetaka Kurita në vitin 1990.

Dalja në treg e iPhone-it të parë nga Apple në 2007 kishte një tastierë emoji. Janë mbi 1800 emojis duke filluar nga transporti, ushqimet, kafshët, moti edhe shumë të tjera.

Festoni sot duke dërguar sa më shumë emoji.

Happy World Emoji Day!!! ??? @caseyraye7 @ellennewman_np ...

Dita kombëtare e tatuazheve!

Dita kombëtare e e tatuazheve më 17 korrik njeh historinë, kulturën dhe artistët e përkushtuar për të ngjyrosur bojën përgjithmonë në lëkurë.

Fjala “tatuazh” rrjedh nga gjuha polineziane për tatau, që do të thotë “trokitje e lehtë ose e shënjuar”. Në të gjithë botën, kulturat që rrethojnë tatuazhin ndryshojnë, dhe disa kanë ndryshuar shumë pak me kalimin e kohës.

Një tatuazh mund të përfaqësojë një ngjarje të rëndësishme ose të ketë kuptim personal.

75 Special Small Couple Tattoos For Lovers | Couples tattoo ...

Nëse keni në mëndje të bëni një tatuazh bëjeni sot në ditën kombëtare të tatuazheve.


TË NGJASHME