HomeLifestyle

Një gotë verë, lejohet gjithmonë më 26 qershor

Dita Ndërkombëtare e Trëndafilave (Verë jo Lule)

Rose (nga frëngjishtja) është një lloj vere ku janë të përfshira lëkurat e rrushit, por jo aq sa mund ta cilësojë atë si një verë të kuqe. Mund të jetë lloji më i vjetër i njohur i verës, pasi është më i vetmi që bëhet me anë të lëkurës. Ngjyra rozë mund të shkojë nga portokall i zbehtë në një ngjyrë të gjallë gati-vjollcë, në varësi të varieteteve të rrushit të përdorur dhe teknikat e verës. Zakonisht, vera etiketohet rosé në vendet frënge, portugeze dhe angleze, rosado në spanjisht, ose rosato në italisht.

Verërat Rosé mund të bëhen të qëndrueshme, gjysëm të parfumta ose të gazuara dhe me një gamë të gjerë të niveleve të ëmbëlsisë nga një rozë shumë e thatë Provençal deri tek Zinfandels e Bardhë e ëmbël. Verërat Rosé janë bërë nga një varietet i gjerë rrushi dhe mund të gjenden në të gjithë globin.

Dita Kombëtare e Pudingut me çokollatë

Por çdo vit, më 26 qershor, është gjithashtu edhe dita kombëtare e pudingut me çokollatë. Fëmijët dhe të rriturit e duan pudingun e çokollatës dhe e kanë bërë këtë për breza me radhë. Pudingu zakonisht hahet si ëmbëlsirë, por mund të përdoret gjithashtu si një mbushje për tortën me krem ??çokollate.

Pudingu bëhet me qumësht dhe sheqer të aromatizuar me çokollatë dhe vanilje më pas të trashet me miell ose misër misri. Sidoqoftë, disa receta përdorin vezë kur bëjnë pudingun. Historikisht, pudingu me çokollatë është një variacion i arrës së çokollatës, duke përdorur niseshtën si një trashës në vend të vezëve.

Shijoni pudingun me çokollat si ëmbëlsirë ose si një meze të lehtë. Provoni këtë recetë të bërë me shtëpi me puding edhe me disa biskota të thyera ose shufra karamele për të krijuar një ëmbëlsirë të vogël.

NATIONAL CHOCOLATE PUDDING DAY…CREAMY, SILKY YUMNESS

TË NGJASHME