HomeSociale

Një lajm i keq për të apasionuarit pas palestrës

Meshkujt që janë të apasionuar pas palestrës, kanë më shumë gjasa të vuajnë nga depresioni.

Hulumtuesit nga Universiteti Norvegjez i Shkencës dhe Teknologjisë (NTNU) dhe Universiteti i Harvardit thonë se pothuajse 10 përqind e meshkujve të anketuar kishin një çrregullim të imazhit të trupit, duke besuar se trupi i tyre posedonte yndyrë të tepërt dhe donin ta digjnin atë.

Për shkak të këtij çrregullimi, ata kishin më shumë të ngjarë të futeshin në dietë dhe të përdornin steroid anabolik.

Ekipi thotë se studimi i tyre është i pari që heton marrëdhëniet e meshkujve me muskujt e tyre dhe se duhet të ekzistojnë më shumë burime për të ndihmuar numrin në rritje të meshkujve që luftojnë me çrregullimet e imazhit të trupit.


TË NGJASHME