HomeTeknologji

Një telefon pa SIM dhe bëhet fjalë për iPhone, ja kur del në treg

Raportet e lajmeve zbuluan se versionet e reja të iPhone, të cilat do të hyjnë në shërbim në vitet e ardhshme, do të jenë pa çip fizik, siç është rasti në telefonat aktualë.

Faqja e internetit “MacRoomers”, e cila gjurmon rrjedhjet teknike, duke cituar një faqe braziliane, tha se telefoni “iPhone 15 Pro”, i cili pritet të dalë në treg brenda dy viteve, do të jetë pa çip, të paktën në disa vende dhe rajone. Ai tha se ndryshimi në këtë fushë mund të ndodhë më shpejt.

Nga ana tjetër, “MacRoomers” citoi një burim të paidentifikuar se Apple, prodhuesi i telefonave iPhone, këshilloi kompanitë e telekomunikacionit në Shtetet e Bashkuara të përgatiteshin për shërbimin e telefonave inteligjentë të mundësuar nga çipi inteligjent deri në shtator 2022.

Burimi informoi faqen për një dokument që duket i saktë dhe tregon kornizën kohore për këtë iniciativë, megjithëse dokumenti nuk përmend në mënyrë specifike Apple ose iPhone, sipas Sky News Arabia.

Si pjesë e ndryshimit në çipat e telefonit, operatorët në Shtetet e Bashkuara do të fillojnë të ofrojnë modele “iPhone 13”, pa çipa, në tremujorin e dytë të 2022.

Aktualisht, sasi të telefonave iPhone shiten në dyqanet e Apple ose në faqen e saj të internetit, pa vend për çipin fizik dhe përdoruesit mund ta aktivizojnë çipin në mënyrë dixhitale nëpërmjet internetit.

Duke pasur parasysh datën e supozuar, pra shtator 2020, kjo do të thotë se Apple është e vendosur të heqë slotin e caktuar për çipat në telefon, duke filluar me iPhone 14.


TË NGJASHME