HomeLajmi i Fundit

Njeriu më i pasur i Rusisë tashmë me një qendër arti

Zakonisht, manjati i gazit dhe njeriu më i pasur i Rusisë, Leonid Mikhelson shfaqet me Vladimir Putinin, por këtë herë ai ishte në praninë e arkitektit të famshëm, Renzo Piano, ndërsa shëtiste mes mureve të qendrës së tij të ardhshme të artit në qendër të Moskës.

Kjo qendër do të hapë dyert e saj në shtator të vitit 2020, në një termocentral të braktisur jo shumë larg Kremlinit, deklaroi me mburrje Mikhelson, në një konferencë shtypi.

Qendra e artit do të ruajë arkitekturën e kohës së termocentralit dhe do të jetë një hapësirë ekspozimi që do të mund të përshkohet nga kalimtarët.