HomeUdhëtime

Norvegjia përuron restorantin e parë që ndodhet nën ujë

Restoranti gjendet në jug të Norvegjisë, në detin e zi dhe quhet Under.  Ky restorantë mund të mirëpresi 40 njerëz dhe të ftuarit mund të shijojnë darkën pasi ne këtë vend mundë të shikohet nga dritarja.

Një darkë në këtë restorantë mund të kushtojë deri në 425 dollarë amerikan, duke përfshirë të gjitha ushqimet, madje edhe frutat e detit.

Në Norvegji tashmë gjendet restoranti i parë nën ujë dhe njerëzit kanë filluar te bëjnë prenotimet.

Më shumë se 7000 persona kanë prenotuar online në këtë restorantë.

 

The dining room inside Under, Europe's first underwater restaurant, which is opening today off the southern tip of Norway

Ky restorantë u përurua sot në Norvegji dhe është i vetmi  i këtij lloji.

More than 7,000 customers have already booked to have dinner at Under

Më shumë se 7000 persona kanë nisur të bëjnë prenotimet e para, për të shijuar darkën në këtë restorantë.

The restaurant looks like a large concrete tube partly submerged in the North Sea. There is a hotel nearby

Restoranti gjendet i zhytur nën ujë në detin e veriut, pranë tij gjendet edhe një hotel.

Ky restorantë është projektuar nga firma Snoehetta, e cila tashmë ka bërë edhe projekte të tilla si Teatri i Operas në Oslo.

Kur futesh në brendësi të këtij restoranti të krijohet përshtypja sikur je në sauna, pasi pjesa e sipërme e tavanit është krejtësisht e mbuluar me dërrasa.

Firma thotë që ndërtesa është tepër e sigurt dhe mund ti bëjë ballë edhe motit të keq.

Under opens on Wednesday for friends and family of the owners and the first paying guests will be able to visit from early April


TË NGJASHME