HomeLifestyle

Noti, do të kujtohet çdo 24 qershor

Ashtu si në çdo datë ne kujtojmë ngjarjet më interesante, edhe sot më 24 qershor do të kujtojmë dy ndodhit më interesante.

Më 24 qershor, është dita kombëtare e gatimit të Pralines ku në përbërjen e saj ka arra dhe shurup sheqeri. Pralines gjithashtu mund t’i referohen çdo gatimi me çokollate që përmban pluhurin e arrave.

Pralines Recipe (Classic Southern Pecan Pralines!) - Grandbaby ...

Në të gjithë botën, prodhuesit e ëmbëlsirave krijojnë pralinat e tyre pak më ndryshe.

Pralines belge – Përmbajnë një guaskë të fortë çokollate me një mbushje më të butë, ndonjëherë të lëngshme.

Pralines franceze – Një kombinim i bajameve dhe sheqerit të karamelizuar.

Pralines Amerikane – Përmbajnë qumësht ose krem ??dhe janë më të buta që ngjasojnë me një karamele.

Gjatë shekullit të 17-të, industrialisti francez i sheqerit, Marshal du Plessis-Praslin (1598-1675), fillimisht i bëri pralinat e para vetëm me bajame, e të veshura me sheqer të karamelizuar. Pluhuri i bërë nga bluarja e arrave të veshura me sheqer quhet pralin. Ky është një përbërës në shumë lloje të ëmbëlsirave, pasta dhe akulloreve.

Beyond Chocolate, la Belgique s'engage pour un chocolat durable d ...

Noti është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ushtruar ushtrime, veçanërisht për ata që kanë probleme shëndetësore që e bëjnë të vështirë ushtrimin tradicional për shkak të dobësisë ose vështirësisë në lëvizje. Noti ka qenë një aktivitet që njerëzit e kanë provuar 7,000 vjet më parë.

Noti gjithashtu është një ushtrim i shkëlqyeshëm për shëndetin tuaj. Noti angazhon të gjithë muskujt gjatë lëvizjes nëpër ujë. Përfitime të tjera që shihen nga ky aktivitet përfshijnë një ulje të sëmundjeve të lidhura me stresin.

Gjithashtu noti merr pjesë zakonisht si një shfaqje konkurruese sportive dhe artistike. Pavarësisht nëse është një not i shpejtë me shpejtësi ose shfaqje vallëzimi të sinkronizuara me ujë, noti ka gjetur rrugën në shumë vende sportive, përfshirë Lojërat Olimpike. Për shkak të angazhimit të tij unik të grupeve të muskujve, segmentet e notit përfshihen gjithashtu në garat sportive me shumë segmente, duke përfshirë Triathlons dhe Iron Man.

Swim Video Critique & Analysis – Complete Swimming Solutions

TË NGJASHME