HomeShëndeti

Nuk e dini?! Këto perime shtojnë peshën tuaj

Nuk janë të gjitha perimet njësoj, prandaj, për të humbur kilogramët e dëshiruar, është e nevojshme që edhe këto ushqime t’i eleminoni.

Misri

Gjatë kohës së dietës më mirë është ta shmangni, sepse përmban shumë amidon, përkatësisht hidrokarbure të zinxhirit të shkurtër, i cili hyn shpejt në gjak dhe ngre nivelin e sheqerit.

Kungulli

Kungulli ka përmbajtje relativisht të lartë të hidrokarbureve. Nëse dëshironi të mbani nën kontroll kilogramët, kujdesuni të kufizoni sa më shumë të jetë e mundshme konsumimin e kungullit.

Karota e zier

Karota e freskët, është super e shëndetshme, gjithashtu është ideale edhe për çdo formë të dietës. Kështu që ju rekomandojmë të hani karotë të freskët e jo të zier.

Patatja

Nëse gatuani patate pa yndyrë, ky artikull ka indeks të lartë të glikemisë, gjë që do të thotë që ngre nivelin e sheqerit në gjak, por ju shkakton uri më shpejt se artikujt e tjerë.


TË NGJASHME