HomeShowbiz

Nuk i dinim! Këto janë zakonet më interesante që zbatohen në shtete të ndryshme

Zakonet më interesante që shtete të ndryshme i praktikojnë në mbarë botën. Të gjithë duam të provojmë vendet e reja, por nëse nuk dimë rregullat etike të vendeve që vizitojmë, mund të shkaktojmë aksidente ose të vendosim veten në siklet. Prandaj, para se të shkoni në një vend të ri, është një ide e mirë nëse mësoni disa nga zakonet dhe traditat e tyre .

1-Në Afrikën e Jugut ju duhet të hani atë që ju shërbehet, përndryshe mund të shihet si një shenjë mosrespektimi dhe mund të fyente vendasit.

2-Në Kinë rregulli “hani gjithçka nga tasi” nuk është i saktë. Nëse e bëni këtë, pritësi do të mendojë që ju dëshironi më shumë ushqim dhe mund të ofendohet.

3-Për amerikanët është tipike të lihet bakshish kudo, nga kamerieri tek stafi i hotelit. Në restorante pritet që bakshishi të rritet me 15-25 për qind.

4-Në Poloni do të duhet të paguani kur të shkoni në banjë, kështu që gjithmonë duhet të bëni gati paratë.

5-Francezët dëshirojnë t’ju puthin dy herë në faqe sa herë që ju përshëndesin. Kjo është dëshmi se ata janë miqësorë dhe se ju respektojnë.

6.Në dallim nga shumë vende, në Bullgari të tundësh me kokë majtas dhe djathtas do të thotë “po” dhe lart e poshtë do të thotë “jo”.

7-Në Portugali, nëse shtoni kripë në pjatën tuaj, mund të interpretohet se nuk ju pëlqen.

8-Në Japoni nuk ka kanaçe plehrash në rrugë. Ju duhet të bartni mbeturinat gjatë gjithë rrugës për në shtëpinë tuaj.

9-Në Japoni ata paguajnë faturën para se të fillojnë të hanë ushqimi.

10.Të jesh vonë për një italian është normale. Askush nuk është me nxitim atje.

11-Në Tajlandë një pirun përdoret vetëm për të vendosur ushqimin në lugë. Vetë piruni nuk futet në gojë.

12.La Tomatina në Spanjë është lufta më e madhe e domates që ekziston. është një kulturë e çuditshme midis Valencianëve në Bunol, ku domatet përdoren si armë.

13.Hena përdoret në vendet islamike, ku gratë nga familja e nuses e rrethojnë atë dhe pikturojnë modele në këmbët, krahët dhe duart e saj, për të siguruar pjellori dhe fat për gruan.

14.Në Norvegji edhe sanduiçet hahen duke përdorur një pirun dhe një thikë.

15.Lënia e dhëmbit në traditën e Greqisë ka për qëllim që fëmija të ketë një dhëmb të shëndetshëm, si dhe fat të mirë për familjen.

16.Australianët ulen përpara me taksistin. Konsiderohet si snobiste të ulesh në shpinë.

17-Në Brazil ata rimbushin kartat në farmaci.

18-Në Gjermani, natën para dasmës dhëndri, nusja, miqtë e tyre dhe familjet e tyre mblidhen dhe thyejnë enët.

19-Të dalësh në rrugë me flokët e parregulluara nuk është asgjë për tu turpëruar nëse jeni në Republikën Dominikane.

20-Oferta e dhuratave për kinezët mund të jetë pak zhgënjyese sepse gjëra të tilla si orë, lule dhe një lloj i caktuar sandalesh paraqesin vdekjen.

Herën tjetër kur të shihni diçka të çuditshme, mos dilni në përfundimin se njerëzit janë të çmendur. Ata mund të kenë arsye shumë të forta për veprimet që kryejnë.


TË NGJASHME