HomeShëndeti

Nuk jeni mbipeshë por keni barkun e fryrë, këto janë arsyet

Të kesh një stomak të sheshtë nuk ka gjithmonë lidhje me dietën apo aktivitetet që jeni duke ushtruar.

Ja disa nga arsyet kryesore të barkut të fryrë:

1 – Gjenetika juaj: Mund të jetë një nga arsyet pse shëndeti shkon gjithmonë në pjesën e barku: Ajo luajnë një rol të rëndësishëm në shpërndarjen dhe ruajtjen e yndyrës.

2 – Mund të jeni alergjik ndaj ushqimeve të caktuara: Gjenetika gjithashtu luan një rol në alergjitë ushqimore dhe ndjeshmërinë ndaj ushqimit.

3 – Probleme me hormone: Ndryshimi i niveleve të hormoneve është një arsye që njerëzit mund të fitojnë peshë gjatë menopauzës. Pas menopauzës, indet e yndyrës prodhojnë estrogjen, dhe estrogjeni shkakton ruajtjen e yndyrës.

4 – Përdorimi i antibiotikëve: Përdorimi i antibiotikëve dhe ilaçet kundër depresionit janë gjithashtu të njohur për shkaktimin e një shtim të konsiderueshëm në peshë.


TË NGJASHME