HomeShëndeti

Nuk ju pëlqen vrapimi? Provoni këto ushtrime për një trup të tonifikuar

Në rast se u zgjuat vonë dhe nuk keni mundësi të vraponit, provoni këto 4 ushtrime të lehta nga rehatia e shtëpisë tuaj dhe digjni të njëjtën sasi kalorish.

Provoni këtë teknikë të frymëmarrjes së thellë për të lehtësuar stresin

Para se të filloni me ushtrimet, mbani mend që duhet të bëni 4 raunde secila. Një hendek prej 30 sekondash në minutë midis secilit ushtrim rrit efikasitetin dhe ju bën të ndjeheni më pak të rraskapitur.

Squat jumps

Qëndroni me këmbët e hapura sa gjerësia e shpatullave. Filloni me një mbledhje të rregullt dhe pastaj hidhuni lart në mënyrë shpërthyese. Sapo të uleni, uleni trupin përsëri në pozicionin e mbledhjes. Por mos përdorni gishtërinjtë tuaj për tu hedhur sepse kjo mund të tendosë shpinën.

Jump Squats | 25 Exercises You Should Be Doing If You Want a ...

Jumping lunges

Ky ushtrim kërkon që ju të jeni duke qëndruar me këmbët tuaja me gjerësi të shpatullave. Filloni duke kërcyer këmbën e majtë përpara dhe këmbën e djathtë pas, dhe pastaj anasjelltas. Këmbët tuaja duhet të jenë në një pozicion 90 shkallë.

How to Do Jumping Lunges | Lunge Split Jumps | Openfit

Surfers

Imagjinoni sikur jeni me pushime duke surfuar sipër valëve. Edhe në këtë ushtrim merrni të njëjtin pozicion përkuluni me këmbët tuaja dhe duart tuaja në anën. Tani lëviz këmbët duke u hedhur ndërsa vendosni këmbën e djathtë përpara dhe këmbën e majtë prapa. Bëni këtë alternative të paktën katër herë.

Si t'i bëni ijet më elastike. Shkarkoni mollaqe dhe vithe elastike

Plank jacks

Kjo është e mahnitshme për ata që duan të heqin qafe yndyrën e barkut. Rrini me shpatullat lart mbi kyçet e duarve dhe lëvizni këmbët ( hapni këmbët tuaja gjerë dhe bashkojini sërish). Lëvizni sa më shpejt që të keni mundësi ndërsa mbani legenin tuaj të qëndrueshëm. Mbajeni shpinën drejt dhe të qëndrueshëm.

Provoni këto ushtrime të thjeshta për t’u ndjerë me energji dhe për të mbajtur trupin në formë.

Plank Jack - Exercise How-to - Workout Trainer by Skimble

TË NGJASHME