HomeShëndeti

OBSH jep njoftimet e fundit rreth simptomave të “Omicron”

Organizata Botërore e Shëndetësisë njoftoi të mërkurën, se nuk ka asnjë provë deri më tani që efektiviteti i vaksinave është ulur për shkak të Omicronit të mutuar nga Corona.

Ajo shtoi gjithashtu se nuk ka nevojë për një vaksínë të re për të lúftuar llojin që u shfaq javën e kaluar, por mund të bëhen modifikime të thjeshta në vaksinat ekzistuese.

Një zyrtar në Organizatën e Kombeve të Bashkuara theksoi se shumica e infeksioneve me llojin e ri që u shfaq në Afrikën e Jugut, para se ai të depërtonte në një sërë vendesh të botës, janë të thjeshta dhe nuk ka raste serioze, sipas Al Arabiya Net.

Dhe shtoi se ekspertët e organizatës ndërkombëtare po punojnë në të gjithë botën për të përcaktuar efektin e Omicron në transmetimin e infeksionit dhe ashpërsinë e sëmúndjes, duke theksuar se rrezíku i mutantëve në përgjithësi qëndron në shpejtësinë e tyre në përhapjen e infeksionit.


TË NGJASHME