HomeShëndeti

OBSH paralajmëron shqiptarët: Kujdes, mos e teproni me këtë produkt!

OBSH në Shqipëri iu bën thirrje të gjithë qytetarëve që të tregojnë kujdes me përdorimin e kripës, pasi është një faktor kryesor rreziku për sëmundje të zemrës dhe goditje në tru.

Mesazhi i OBSH:

Përdorimi me tepri i kripës mund të rrisë presionin e gjakut, i cili është një faktor kryesor rreziku për sëmundje të zemrës dhe goditje në tru.

Ju mund ta parandaloni hipertensionin duke pakësuar përsorimin e kripës. OBSh-ja rekomandon kufizimin e sasisë së kripës që konsumojmë në më pak se 5g në ditë për të rriturit. Kjo sasi duhet të jetë edhe më e vogël për fëmijët. Një sasi çuditërisht e madhe e kripës që ne konsumojmë është e fshehur në ushqimet që blejmë.

Kjo perfshin:
-bukën
-drithërat dhe produktet e bukës
-mishin e përpunuar
-djathin

Duhet që industria ushqimore të fillojë të zvogëlojë sasinë e kripës së shtuar në ushqimin tonë.


TË NGJASHME