Lajme Lajmi i Fundit Politikë

Opozita parlamentare: 21 janari të shpallet festë kombëtare

Ka nisur mbledhja e Komisionit për çështjet ligjore.

Muslim Murrizi i opozitës parlamentare ka kërkuar që 21 janari të jetë festë kombëtare me rastin e fillimeve të Kongresit të Lushnjës.

Kongresi i Lushnjes i zhvilloi punimet nga 21-31 janar të vitit 1920, në të cilin u miratua një akt kushtetues për pavarësinë e plotë të Shqipërisë si dhe zgjodhi këshillin e lartë prej 4 vetash, që do të kryente funksionet e kryetarit të shtetit dhe një këshill kombëtar me 37 veta. Kryeministër u zgjodh Sulejman Delvina.

Related posts

Studim/ Deti na bën mirë, na bën të bukur dhe më të lumtur…

Mila

Diplomacia, Ministri Cakaj merr vendimin e rradhës

Xhensila Gotanews

Mesazhi i Metës për ditën e parë të shkollës

Klaudia gotanews
Na Kontaktoni!