HomeSociale

Papa Françesku: Zemërimi i Perëndisë do të lirohet mbi …

Gjatë një fjalimi para anëtarëve të organizatave humanitare që ndihmojnë të krishterët në Lindje të Mesme dhe në zona të tjera, Papa Françesku mbajti një fjalim ku u shpreh ndër të tjera se : “Zemërimi i Perëndisë do të lirohet nga ata që flasin për paqen dhe shesin armë”.

Papa ka kërkuar që kisha gjithmonë të mirëpresë emigrantët që vijnë për të kërkuar  azil, strehim  ose që janë bllokuar në tranzit.

 Papa Françesku ka bërë një apel: “Unë gjithmonë i ftoj kishat lokale për pranimin e duhur dhe përkujdesjen e emigrantëve, edhe nëse është përgjegjësi e drejtpërdrejtë e autoriteteve civile. Është gjithashtu pjesë e kujdesit tuaj për të siguruar që dinjiteti i tyre njerëzor të jetë  i mbrojtur dhe të drejtat e tyre  të mbrohen duke respektuar dinjitetin dhe besimet e secilit”.

 “Dëshiroj të shkoj në Irak vitin e ardhshëm”: thekson Papa.

Pastaj i kthen një mendim popullit: “Unë mendoj trishtim në  dramën e Sirisë. Zonat që janë ende të paqëndrueshme dhe ku rreziku i një krize më të madhe humanitare mbetet e lartë. Ata që nuk kanë ushqim, ata që nuk kanë kujdes mjekësor, ata që nuk kanë shkolla, jetimët, të plagosurit të ngrenë zërin e tyre lart. Nëse zemrat e njerëzve janë të pandjeshme, nuk është ajo e Perëndisë, e plagosur nga urrejtja dhe dhuna që mund të lëshohen midis krijesave të tij, gjithmonë të aftë për t’u zhvendosur dhe kujdesur për ta me butësinë dhe forcën e një babai që mbron dhe udhëzon”.


TË NGJASHME