HomePolitikë

Pas 30 qershorit, Ambasadorja franceze: Diplomatët janë këtu për të kuptuar…

Në ditën e Festës Kombëtare të Francës, ambasada franceze në Tiranë ka organizuar një pritje me këtë rast, ku i pranishëm ka qenë presidenti i vendit Ilir Meta, por ka munguar Edi Rama dhe Gramoz Ruçi.

Gjatë fjalës së saj, ambasadorja franceze Christina Vasak ndër të tjera është shprehur se Franca do të qëndrojë në krah të Shqipërisë, pavarësisht vendimit që do të merret në tetor për hapjen e negociatave ose jo.

Ajo është shprehur se “të ndërtosh një shtet ligjor, pa pandëshkueshmëri as vetëkënaqësi, është një gjë për të cilën shqiptarët duhet të vazhdojnë të jenë në një mendje”.

Ajo shton se “përtej klasës politike, diplomatët janë këtu për të kuptuar, mbështetur dhe shoqëruar, por në asnjë rast për të gjykuar ose zëvendësuar autoritetet kompetente”.

“Të jeni të sigurt, Franca do të qëndrojë panë Shqipërisë, pavarësisht nga vendimi që do të merret nga Këshilli në tetor, unanimisht për hapjen e negociatave të anëtarësimit në BE, për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

Në këtë kontekst, Presidenti Macron paraqiti në prill në Berlin, në samitin e organizuar nga kancelarja Merkel, strategjinë e Francës për Ballkanin Perëndimorë”, është shprehu ajo.


TË NGJASHME