HomeShëndeti

Patatinat, të rrezikshëm për shëndetin

Patatinat janë  të lirë, të shijshëm dhe lehtë për t’u gjetur, por  nëse merrni sasi të madhe nuk mund të jetë e pëlqyeshme për organizmin tuaj.

Nëse konsumoni një pjesë të vogël dhe në përditshmëri ushqeheni shëndetshëm nuk do të shkaktojë dëm, por rreziqet rriten kur i konsumoni ato në baza ditore ose rregullisht.

Në këtë artikull po tregojmë të këqijat që sjellin çipsat në organizmin tuaj:

Shtimi i peshës

Vlerat ushqyese janë të pakta

Rrit presionin e gjakut

Rrit kolesterolin

Një alternativë më e shëndetshme është konsumimi i patateve të gatuar në mënyra të tjera.


TË NGJASHME