HomeShëndeti

Për gjumë më të mirë ndiqni këto hapa

Edhe pse gjumi është tema që diskutohet më së paku krahasuar me shtyllat tjera të shëndetit është e domosdoshme të paktën të bëjmë 7 deri 9 orë gjumë çdo natë. Nëse jo, produktiviteti dhe mirëqenia juaj do të dëmtohen.

Sidoqoftë, ka disa mënyra që do të ju ndihmojnë të regulloni gjumin tuaj.

Joga menjëherë para gjumit mund të jetë e shkëlqyeshme për t’ju qetësuar. Një pozë si këmbët lart në mur është ideale për kthimin e qarkullimit përsëri në zemër dhe uljen e presionit të gjakut.

Banjat me flluska sjellin temperaturën thelbësore të trupit tuaj, duke ju ndihmuar të bini në gjumë edhe më shpejt.

Përgatisni një ambient ideal të gjumit duke e mbajtur dhomën tuaj sa më të errët të jetë e mundur, pa televizorë, telefon dhe zhurmë.

Nëse nuk mund të bini në gjumë brenda 15 minutave nga hedhja dhe kthimi, ngrihuni dhe bëni diçka qetësuese.

Frymë thellë për të ndihmuar në lehtësimin e ankthit dhe tensionin e trupit.

Ulni konsumin e kafeinës rregulli më I mire që mund të ja vëni vetes është që të mos konsumoni kafeinë 8 orë para gjumit.


TË NGJASHME