HomeShëndeti

Për një tru të ‘freskët’ duhet të konsumoni patjetër këtë ushqim

Nëse doni të dini se ç’duhet të konsumoni për të patur një memorie më të mirë, atëherë ajo që duhet të bëni është që spinaqin duhet ta keni patjetër në tavolinën tuaj. Edhe pse disa nga vetitë e tij të mira mund t’i dini përsëri nuk ju pëlqen ta konsumoni, por pasi të lexoni artikullin do të ndryshoni mendim.

Spinaqi është një nga perimet e gjelbra më të përdorura në gatime, e cila ka mjaft veti të mira shëndetësore. Është burim i pasur i antioksidanteve dhe ka veçori të shkëlqyeshme antikancerogjene.

Spinaqi ka një sasi të madhe të hekurit dhe ndihmon në forcimin e muskujve, por ndikimin më të madh e ka në tru. Hulumtuesit nga “Rush University” në Chicago kanë zbuluar se vitamina K që përmban spinaqi është ajo që e mundëson këtë veti.

Ata analizuan 954 të moshuar për pesë vjet me radhë. Pasi analizuan të dhënat mes atyre që kishin konsumuar rregullisht spinaq dhe të tjerëve, të parët kishin një kujtesë më të përmirësuar dhe truri i tyre rezultonte rreth dhjetë vjet më i ri. Spinaqi gjithashtu është burim i shkëlqyeshëm i fibrave të tretshme prandaj është një nga ushqimet më efikase në procesin e dobësimit, por edhe rregullimit të nivelit të kolesterolit.


TË NGJASHME