HomeTeknologji

Për të konkurruar Tik Tok, Instagram do ju paguajë nëse postoni video në…

Instagram po u jep krijuesve shuma të mëdha parash për të postuar video në platformën rivale të quajtur Reels. Instagram zbuloi platformën e tij në korrik, kur CEO i Meta Mark Zuckerberg tha se kompania do t’u paguante 1 miliard dollarë krijuesve deri në vitin 2022.

Raportet nga TechCrunch dhe Business Insider hedhin dritë mbi sa shumë u japin krijuesve dhe sa shikime u nevojiten për të marrë shpërblimet maksimale.

TechCrunch tregoi se për të marrë 35,000 dollarë, një krijues duhet të marrë 58.31 milionë shikime në videot e tij në Reels brenda një muaji, ndërsa disa ofrues të përmbajtjes morën oferta të ngjashme për të krijuar përmbajtje në Reels për 283,000 ndjekësit e tyre në Instagram, sipas Business Insider.

Ndërkohë, krijuesit e rinj morën një ofertë më modeste. Faqja vëren se Maddy Corbin, një krijues i përmbajtjes me rreth 52,000 ndjekës në Instagram, i është ofruar deri në 1,000 dollarë në muaj.

Ndërsa burimet e TechCrunch konfirmojnë se këto shpërblime po rriten me kalimin e kohës, një tjetër krijues me 24,000 ndjekës në Instagram, së fundmi mori një ofertë prej 8,500 dollarë për 9.28 milionë shikime, ndërsa një tjetër mori të njëjtën ofertë edhe pse kishte vetëm 15,000 ndjekës.

Dhe nuk duket se ka ndonjë rregull të vështirë për mënyrën se si shumat e pagesave korrespondojnë me numrat e ndjekësve. Instagram tregoi se programi është në fazat e para. “Ne vazhdojmë të testojmë sistemin e pagesave ndërsa rritim krijuesit dhe presim që shpërblimet të luhaten në këtë moment,” tha ajo.

Nga ana tjetër, YouTube zbuloi, në gusht, se do të paguajë deri në 10,000 dollarë në muaj për videot e njohura. Ndërkohë, Snapchat muajin e kaluar njoftoi një shumëllojshmëri të programeve të shpërblimeve Spotlight, të cilat zakonisht variojnë nga 1,000 deri në 25,000 dollarë.

Nga ana e tij, TikTok duket i pakënaqur nga shuma e parave që hedhin konkurrentët e tij. Në fund të shtatorit, ai njoftoi se kishte kaluar kufirin e një miliardë përdoruesve aktivë mujorë.


TË NGJASHME