HomeShëndeti

Pfizer dhe GSK -bashkojnë bizneset e tyre tek përdoruesit e kujdesit shëndetësor

GlaxoSmithKline ka në plan të ndahet në dy kompani –një për medikamentet dhe vaksinat pa recetë, ndërsa tjetra për produktet që lëshohen pa recetë, nga ku njoftimi vjen pas formimit të  një ndërmarrjeje të re të përbashkët me divizionin e Shëndetit të përdoruesve të Pfizer.

Megjithatë, të mërkurën Walmsley njoftoi se GSK dhe Pfizer do të bashkonin bizneset e tyre shëndetësore tek konsumatorët në një sipërmarrje të përbashkët me shitjen e 9.8 miliardë dollarëve, nga ku 68 për qind është në pronësi të kompanisë britanike, në një transaksion e të gjithë kapitalit.

GSK tha se marrëveshja hodhi themelet për krijimin e dy kompanive të reja globale me qendër në Mbretërinë e Bashkuar, të përqendruar në farmacitë / vaksinat dhe kujdesin shëndetësor të konsumatorit brenda tre vjetëve nga mbyllja e transaksionit.

Për Pfizer, marrëveshja zgjidh çështjen se çfarë duhet të bëjë në lidhje me divizionin e saj të shëndetit të konsumatorit, nga ku përfshihen qetësuesit Advil dhe vitaminat Centrum, pas një përpjekje të dështuar për ta shitur atë plotësisht në fillim të këtij viti.

Ndërmarrja e re e përbashkët me Pfizer pritet të gjenerojë kursime totale vjetore të kostos prej 500 milionë paund nga 2022 për kostot totale të pritshme të parave të gatshme prej 900 milionë dollarë dhe jo 300 milionë lekë. GSK ka në plan humbjet prej rreth 1 miliardë paund.

Në një përpjekje për të siguruar investitorët për tu financuar mjaftueshëm, GSK zgjati garancinë e saj për dividentin duke deklaruar se pritet të paguajë dividentë të pandryshuar prej 80 denarë për aksion për vitin 2019./scan-tv.com


TË NGJASHME