HomePolitikë

“Pika e parë e gjákut serb u derdh!”, Serbia reagon ashpër: Psikopati Kurti po vrét…

Drejtori i Zyrës për Kosovën dhe Metohinë, Petar Petkoviq, foli për aksionin në Kosovë dhe Metohi. Aksioni i kryer “me urdhër të psikopatit Kurti”, siç e quajti ai.

Mëngjesin e sotëm Polícia e Kosovës ka ushtruar një kontroll anti-kontrábandë në veri të Kosovës, por ka hasur në rezistencën e pakicës serbe.

“Ne kemi dhjetëra njerëz tanë të plagosur. Për shkak të aksionit të Kurtit, Aleksandar Vuçiq urgjentisht u nis për në Rashkë, ku do të ketë një takim me përfaqësuesit e serbëve nga Kosova dhe Metohia në orën 3 pasdite,” tha Petkovi? në konferencën për shtyp.

Petar Petovic

Petkoviq theksoi se ky veprim u krye “me urdhër të psíkopatit Kurti”. Ai konfirmoi se Sre?ko Sofronijevi? (36 vjeç) ishte plágosur dhe se mjekët po lùftonin për jetën e tij.

“Në mesin e dhjetëra të plágosurve, Sre?ko Sofronijevi?, një burrë që po lùfton për jetën në sallën e operacionit në Mitrovicë, u qéllua dhe u plágos rëndë. Drejtori i spitalit tha se ai ishte gòditur në gjoks dhe se ata do të nxirrnin një plùmb të mbërthyer në mushkëri. “Kjo u udhëhoq nga egërsia e (Kryeministrit të Kosovës) Albin Kurti,” theksoi ai.

Ai deklaroi se polícia e Kosovës hapi zjárr ndaj “popullit serb”.

Petkoviq tha se ky ishte inkursioni i shtatë i polícisë së Kosovës në zonat serbe, ku ata “mbërthyen” Mitrovicën Veriore dhe Zveçanin “me bréshëri”, dhe vlerësoi se qëllimi i Kurtit ishte të “prodhonte konflíkte në një shkallë më të madhe”.

Ai deklaroi se serbët i penguan njësitë e Polícisë Speciale të Kosovës që të arrinin në Shkollën Teknike në Mitrovicën Veriore, dhe se ata bënë të njëjtën gjë në Zveçan, ku ata u dëbuan “nën zjárr” sepse hynë në magazina dhe shtëpi private.

“Kur u kthyen në bazën” Belvedere “, gjashtë automjete të blinduara u drejtuan në veri dhe përsëri u parandaluan nga njerëzit pranë qytetit të Rudare, ku pati një pérplasje të madhe nga njësitë e Rosu-t që sùlmonin dhe qéllonin mbi turmën serbe me duar lart që janë të mbrojtur për jetën”, vuri në dukje ai.

“Albin Kurti dëshiron të provokojë një krizë të përmasave më të gjera dhe të hákmerret ndaj serbëve dhe të pùshtojë veriun. Faleminderit njerëzve në Kosovë dhe Metohi dhe Vuçiq, të cilët janë në rrugën e tyre për në Rashkë, ne arritëm të parandalojmë një krízë shumë më të madhe “, deklaroi ai dhe pyeste veten se cila do të ishte lëvizja tjetër e” Kurtit të çmendur”.

Ai pyeti se çfarë do të bënin NATO dhe KFOR, “detyrimi i të cilëve sipas Rezolutës 1244 është të mbrojë popullin serb dhe të sigurojë siguri dhe paqe”.

“Pika e parë e gjákut u derdh, gjáku serb”, deklaroi Petkoviq.

Ai i bën thirrje KFOR -it dhe bashkësisë ndërkombëtare të ndalojnë “çmendurinë e Kurtit”.

“Nëse KFOR nuk është gati të mbrojë popullin serb, ka nga ata që do ta bëjnë,” tha Petkoviç, duke i bërë thirrje popullit serb të përmbahen./ Burimi: b92 | Përktheu: GOTA NEWS ALBANIA


TË NGJASHME