HomePsikologji

Po kërkoni një punë të re? Ndiqni këto këshilla

Tani, më shumë se kurrë, njerëzit po kërkojnë punë të reja. Ne jemi në mes të një pandemie e cila ka pushtuar gjithë botën dhe ka arsye të ndryshme pse njerëzit mund të kërkojnë një pozicion të ri pune.

Një arsye është se shumë njerëz kanë humbur punën e tyre dhe ju duhet një tjetër për të vazhduar jetën. Një arsye tjetër është se, pasi kanë kaluar ca kohë larg nga roli i tyre i zakonshëm nga dita në ditë, disa njerëz kanë kuptuar që ata në fakt nuk u pëlqen puna që po bëjnë. Mund të jetë në një fushë për të cilën ata nuk janë më të interesuar. Ata thjesht mund të kenë zbuluar një pasion për diçka tjetër. Cilado qoftë arsyeja, ka disa hapa të drejtë që ju do të duhet të bëni në mënyrë që të siguroni punën e duhur. Shpresojmë që hapat e mëposhtëm do ju ndihmojnë!

1. Kuptoni çfarë dëshironi në të vërtetë

Disa prej nesh e dinë që duam një punë të re, por thjesht nuk e dimë se çfarë saktësisht është ajo që duam të bëjmë. Është e rëndësishme të përqendroheni vërtet në këtë para se të aplikoni. Ju dëshironi të siguroheni që rruga që ndiqni është diçka për të cilën do të jeni të lumtur. Diçka që ju intereson. Diçka që lejon përparimin. Diçka që do të jetë një karrierë e jo një punë e përditshme.

Profesionet ku femrat paguhen më shumë, drejtueset ua kalojnë ...

2. Mësoni se ku dëshironi të bazoheni

Për të kërkuar punë, do të duhet të dini se në cilën zonë fizike po kërkoni të punoni. Kërkimi i vendeve të punës largë shtëpisë, në ditët e sotme është i thjeshtë, pasi shumica prej nesh përdorin platforma online, ku mund të vendosni vendndodhjen sipas vendit ku ju doni të punoni. Përndryshe, ju mund të dëshironi të qëndroni pranë shtëpisë dhe të shikoni vetëm në zonën tuaj lokale. Pavarësisht, është mirë të dini se çfarë po kërkoni përpara se të filloni të kërkoni.

Latino Adult Businessman Going To Work By Public Bus High-Res ...

3. Kualifikimet

Kualifikimet mund të ndryshojnë në mënyrë dramatike. Ju mund të dëshironi të bëni një diplomë të plotë universitare, e cila mund të zgjasë tre vjet me kohë të plotë. Ju mund të dëshironi të bëni një kurs të shkurtër trajnimi në internet. Ju thjesht mund të dëshironi kualifikime shtesë, si ndihma e parë ose trajnime shëndetësore dhe të sigurisë. Investimet e kohës, përpjekjeve dhe parave të përfshira ja vlejn për një kualifikim.

Kualifikimi profesional i njohjes për Gjermani - Jobs-in-Germany.net

4. Mbani syt në platformat online të punësimit

Shumica e punëve në ditët e sotme reklamohen në platforma punësimi online. Kushtojini vëmendje. Asnjëherë nuk e dini kur mund të shfaqet një pozicion ideal. Vetëm sigurohuni që të rinovoni CV-në dhe që profili juaj të jetë plotësisht profesional.

PROBLEMET E TREGUT TË PUNËS: Kërkesa dhe Oferta në "konflikt" për ...

5. Përgatitja e Resumes të përsosur

Sigurisht, nëse do të aplikoni për një vend pune, do të duhet të paraqisni një rezyme ose CV. Kjo është përshtypja e parë që një punëdhënës i mundshëm do të marrë prej jush, kështu që ju duhet ta bëni sa më mirë. Këtu janë disa hapa për t’ju ndihmuar të krijoni një rezyme të përsosur për secilin rol për të cilin aplikoni!

Receta Documento Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

6. Njihni formatimin tuaj

Formatimi i mirë është thelbësor kur bëhet fjalë për krijimin e një rezymeje me cilësi të shkëlqyeshme. Nëse rezymeja juaj duket perfekte në sytë e pundhënësve, ata me siguri do heqin atë mënjanë. Shumica e CV-ve duhet të kenë emrin tuaj dhe informacionin e kontaktit në krye (adresa e postës elektronike, numri i telefonit, adresa). Atëherë ata duhet të kenë informacione mbi arsimin tuaj, një seksion mbi përvojën tuaj dhe çdo informacion tjetër që dëshironi të përfshini. Nëse nuk jeni të sigurt për formatizim, ka shumë shabllone të rifillimit falas në internet dhe brenda softuerëve për përpunimin e fjalëve si Microsoft Word ose Google Docs.

5 gjëra që nuk duhet t'i përfshini kurrë në cv-në tuaj | Gazeta Dita

7. Mos harroni të nënvizoni aftësitë tuaja

Ndërsa arsimi dhe përvoja juaj ka të ngjarë të jenë gjërat kryesore që do të shikojë një rekrutues i mundshëm, është gjithashtu e rëndësishme të nënvizoni çdo aftësi tjetër që mund të keni. Disa ide të gjërave që duhet të përfshijnë mund të jenë llojet e programeve kompjuterike që mund të përdorni, çdo gjuhë dytësore që flisni, trainim të ndihmës së parë ose ndonjë gjë tjetër. Vozitja (ose të paktën të paturit e një licence të plotë) është gjithashtu një shtesë e mirë, pasi tregon kompetencë për të qenë në gjendje të drejtoni një makinë të kompanisë nëse kërkohet.

How To Write A Resume That Passes The Artificial Intelligence Test

8. Përgatitja për intervistë

Nëse një punëdhënësi i ardhshëm ju pëlqen pamja e rezymeve tuaja ose CV-së, shanset janë që ata t’ju ftojnë për një intervistë. Kjo do të jetë për qëllimet e takimit tuaj personalisht. Është e lehtë të tingëllosh shkëlqyeshëm në letër – në fakt, shumë njerëz paguajnë të tjerët për të përfunduar rezymeve të tyre për ta. Por vërtet nuk mund të gënjesh përmes një interviste të plotë. Por mos u shqetësoni për këtë. Për sa kohë që rinisja juaj është e saktë, thjesht do të duhet të provoni veten dhe karakterin tuaj.

Trajnim: “Si të kemi sukses në intervistat e punës?” - Business ...

9. Arrini ne kohe

Mbajtja e mirë e kohës është thelbësore. Nëse nuk mund të bëni edhe një intervistë në kohë, do të jetë e qartë se ju do të vononi rregullisht për punë, gjë që nuk është diçka që punëdhënësi juaj do të dëshironte. Pavarësisht nëse keni një takim ballë për ballë ose një telefonatë, sigurohuni që të jeni gati dhe duke pritur paraprakisht.

Sigurisht, kjo nuk mbulon çdo hap të vetëm të përfshirë në procesin e punësimit. Por shpresojmë, që këto pika rëndësishme mund t’ju ndihmojnë për në drejtimin e duhur kur bëhet fjalë për sigurimin e punës që dëshironi vërtet!

?????? ???????? ????? ??????? ??????????? ????????? ???????: ??!

TË NGJASHME