HomeTeknologji

Po sikur të ishin të vërteta: 5 kafka të fosilizuara të personazheve vizatimorë

Philip Hodas, një artist 3D me bazë në Pragë, vendosi se ishte koha për të përzier dy nga pasionet e tij më të mëdha dhe për të rritur aftësitë e tij. 

Kështu lindi projekti i “Fosileve të Karikaturave”, duke treguar atë që dikush mund të arrijë duke përdorur imagjinatën e tij, aftësitë artistike dhe dashurinë për karikaturat. 

Kjo galeri arti jokonvencionale përmban kafka të fosilizuara të personazheve të famshëm si Tweety, SpongeBob, Minnie Mouse dhe më shumë. 

Kushtojini vëmendje emrave të çuditshëm që artisti bëri për këto kafka – secili zbulon një vit që personazhi vizatimor u shfaq për herë të parë në TV ose fitoi vëmendjen e madhe nga publiku. 

Këtu janë 5 kafka të fosilizuara të personazheve tanë të dashur të kartonave.

Canis Goofus – SHBA, 1932

Goofy ishte përpjekja e parë e Philip Hodas për të krijuar një kafkë të besueshme të fosilizuar të një personazhi vizatimor sikur të ekzistonte në jetën reale. Qëllimi i tij kryesor ishte të bëhej më i mirë në skulpturë dhe të provonte disa teknika të reja në softuerin që ai përdor për nevojat e tij artistike – Substance Painter.

Mus Minnius – SHBA, 1928

Fillimisht, artisti dëshironte t’i bënte ato të dukeshin si fosile antike të ngjashme me ato që gjejmë te dinosaurët. Ata më vonë u shndërruan në ekspozita spektakolare muzeale me ambiente të bukura që të kujtojnë epokën e kaluar. Sidoqoftë, ishte më e vështirë me personazhet vizatimorë pasi fosilet e tyre vështirë se do të njiheshin me mungesë të pjesëve të ndryshme.

Mus Minnius - SHBA, 1928 |  Kafkat e fosilizuara të personazheve tanë të dashur vizatimor |  Zestradar
Homo Popoculis – SHBA, 1929

Kjo është arsyeja pse Philip Hodas vendosi të ndryshojë pak konceptin e tij për t’i bërë personazhet më familjarë dhe argëtues për t’u parë. Ai krijoi pamje më pak të dëmtuar, i vendosi ato në sfonde të gjalla dhe shtoi pasuri të ndryshme që do të bënin me dije origjinën e personazheve.

Spongia Bobæ – SHBA, 1999

Me tuba, harqe dhe kapele me pluhur, të gjithë personazhet e tij të preferuar të karikaturave erdhën në jetë si shfaqje muzeale. Ato duken aq jetësore sa është e vështirë të besosh se nuk janë reale! Për krijimet e tij, artisti përdori programe të ndryshme, përfshirë ZBrush, Substance Designer, Substance Painter, 3D Coat dhe Cinema 4D.

Spongia Bobæ - SHBA, 1999 |  Kafkat e fosilizuara të personazheve tanë të dashur vizatimor |  Zestradar
Anas Scroogius – SHBA, 1947

Anas Scroogius ishte i fundit nga seria e fosileve vizatimorë dhe mund të vërehet se duket krejt ndryshe nga e para. Philip Hodas shpjegoi se ai po përpiqej të optimizonte rrjedhën e punës sa më shumë që të mundej, duke eksperimentuar me teknikat dhe tekstet për një rezultat më të shpejtë, por po aq të shkëlqyeshëm. Ai gjithashtu përdori Adobe Photoshop dhe Adobe Illustrator për prekjet e fundit.


TË NGJASHME