HomeSociale

Njoftimi, ja kujt i lejohet të hyjë e të dalë nga Shqipëria

Policia e Shtetit ka dhënë një informacion të vlefshëm lidhur me lëvizjen e qytetarëve jashtë vendit.

Vendi ynë i ka hapur kufijtë për të hyrë, por kjo nuk ka ndodhur me vendet e tjera për shkak të pandemisë së COVID-19.

Mësohet se situata e kufizimeve të lëvizjes së shtetasve në kufi, paraqitet si më poshtë;

• me Kosovën ?? lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;

• me Malin e Zi ?? mund të lëvizin vetëm personat që posedojnë një dokument të lëshuar nga laboratorët e akredituar të testimit të COVID-19, jo më shumë se 48 orë më parë, ku vërtetohet se rezultojnë negativ në testin PCR. Nëse është një grup mbi 10 vetë, testi kryhet nga autoritetet malazeze në kufi;
• me Maqedoninë e Veriut ?? lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;
• me Greqinë ?? lejohet kalimi për shtetasit e pajisur me leje qëndrimi dhe ata të pajisur me pasaporta greke, kamionë dhe për rastet të autorizuara nga autoritetet shtetërore greke;
• me vendet e tjera të zonës Schengen ?? nuk lejohet lëvizja e lirë e shtetasve shqiptarë, përveç rasteve të konfirmuara nga autoritetet e këtyre vendeve.
Për të udhëtuar drejt Shqipërisë ?? kufiri është i hapur për të gjithë shtetasit e huaj apo shqiptarë, sipas rregullave në fuqi.

K.S/GotaNews


TË NGJASHME