HomePolitikë

Presidenti Meta vizitë shtetërore në Kroaci

Presidenti i Republikës Ilir Meta, nis sot një vizitë shtetërore dy ditore në Kroaci, me ftesë të Presidentes kroate Kolinda Grabar-Kitarovi?.

Vizita e Kreut të Shtetit në Zagreb realizohet në prag të marrjes për herë të parë të Presidencës së Bashkimit Europian nga Kroacia.

Në Zagreb në maj 2020 do të zhvillohet edhe Samiti i radhës që do të marrë në shqyrtim kërkesën e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut për hapjen e negociatave me BE.

Në kuadër të vizitës së tij shtetërore në Kroaci, Presidenti Meta do të takohet edhe me Kryetarin e Kuvendit Gordan Jandrokovi?, Kryeministrin Andrej Plenkovi?, si dhe me përfaqësues të komunitetit shqiptar.


TË NGJASHME