HomePsikologji

“Presion në kokë”/ Zhurma misterioze shkatérron fshatin, banorët: Vjen nga…

Fshatarët e godítur nga një zhurmë misterioze e nivelit të ulët për një vit thonë se janë “tortùruar” në shtëpitë e tyre.

Banorët në Holmfield, Halifax, thonë se zhurma e padëshiruar i ka lënë ata të paaftë për të fjetur dhe ka dëmtuar shëndetin e tyre. Ata besojnë se njësitë industriale vendase mund të jenë fajtore, por një hetim i Këshillit Calderdale identifikoi “shumë burime të mundshme”.

Fshatarët i kanë kërkuar autoriteteve të vazhdojnë kërkimin e tyre. Një peticion i kohëve të fundit i nisur mes frikës se hetimet po ndalonin, ka mbledhur 400 nënshkrime.

Duke komentuar mbi peticionin online drejtuar Këshillit Calderdale dhe Këshillit Metropolitan Bradford, banorja Yvonne Conner tha se zhurma me frekuencë të ulët po ndikonte në shëndetin e saj. Ajo tha se të tjerët duhej të ndryshonin orët e tyre të punës për shkak të mungesës së gjumit, dhe të tjerë që rezervonin hotele gjatë fundjavës për të marrë pushim.

“Po shkakton problem për njerëzit si mungesa e gjumit, dhimbje koke dhe presion në pjesën e përparme të kokës, tru i mjegullt, dhimbje veshësh, stres dhe ankth i cili na ka bërë paranojakë”.

“Banorët nuk kanë qenë në gjendje të pushojnë në shtëpinë e tyre për gati një vit. Zhurma është e vazhdueshme ditë e natë.”

Në një takim të fundit të kabinetit këshilltari i Këshillit të Calderdale Scott Patient tha se hetimet do të vazhdonin, sipas Shërbimit të Raportimit të Demokracisë Vendore .

“Shërbimi është i bindur se nuk ka asnjë burim të vetëm të zhurmës misterioze. Por sa kohë zhurma vijon, ne do të vazhdojmë hetimet.”/ Burimi: BBC | GOTA NEWS ALBANIA


TË NGJASHME