HomeSport

Prezervativi ndihmon atleten të fitojë medaljen në Lojërat Olimpike (Video)

Intuita e australianes, Jessica Fox, çoi në riparimin e kanoes së saj e më pas në marrjen e medaljes. Dhe video bëhet virale: “Materialet më të forta dhe më rezistente, të kombinuara me një përzierje të karbonit, më lejuan të merrja medaljen. Mos i nënvlerësoni cilësitë e një prezervativi, as në Lojërat Olimpike… “

Historia e Olimpiadës është e mbushur me anekdota tepër kurioze dhe ndonjëherë një intuitë brilante fshihet pas një medaljeje. Ky është rasti i kanoeistes australiane Jessica Fox, kampione olimpike në Lojërat e Tokios.

Kajaku i saj ishte dëmtuar dhe kishte nevojë për një riparim të shpejtë për finalen. Një ekip teknikësh nga stafi i saj kishte punuar për të zgjidhur problemin, por përzierja e karbonit që u përdor për të mbyllur rrjedhjen u shtua si një përforcim – në intuitën e Xhesikës – mbështetja më e paimagjinueshme, një ruajtës i atyre që u shpërndaheshin atletëve gjatë Lojërave për të promovuar një fushatë parandaluese kundër SIDA -s.

Zgjidhja u gjet, riparimi i anijes, konkursi i rregullt dhe fitimi i medaljes së artë nga një vajzë e cila u rrit me një baba britanik dhe një nënë franceze, të dy ish-kampionë në të njëjtën disiplinë dhe themelues të shkollës ku Jessica u stërvit dhe u bë nje yll.

E lindur në Marsejë 27 vjet më parë, por e rritur në Australi, Jessica Fox u stërvit shumë për të arritur këtë moment historik, por ishte gjithashtu intuita e saj e improvizuar për të bërë një ndryshim në fund.

Gjithashtu për këtë arsye ajo nuk rezistoi dhe, pasi gjithashtu fitoi një bronz në sllallomin K1, u lëshua në mediat sociale, veçanërisht në TikTok, duke postuar një video që tregon historinë në detaje: «Materialet më të forta dhe më rezistente, e kombinuar me një përzierje të karbonit, më lejoi të merrja medaljen. Mos i nënvlerësoni cilësitë e një prezervativi, madje as në Lojërat Olimpike ».

Video u bë virale në një kohë të shkurtër dhe lajmi bëri xhiron e botës: aq sa supozohet tashmë se sponsorët mund të shfrytëzojnë famën e kanoeistit për të sensibilizuar publikun mbi nevojën e përdorimit të prezervativëve për sèks të sigurt.

Intuita e saj tani do të studiohet nga teknikët. Sigurisht, tashmë ajo ka fituar një vend të përjetshëm në galerinë e episodeve më kurioze në historinë e Olimpiadës.


TË NGJASHME