HomePolitikë

Priten ndryshime të mëdha/ Shenjat që tregojnë se Mbreti Charles nuk do të sundojë si nëna e tij

Princi Charles, Mbreti i ri ishte përgatitur që një ditë të bëhej sundimtar i Mbretërisë së Bashkuar, por ndoshta jo ekzaktësisht në moshën 73-vjeçare. Ai ështe fëmija i parë i Mbretëreshës Elizabeth II dhe Princit Phillips dhe si i tillë edhe trashëgimtari kryesor. Por mbreti Charles III ka një këndvështrim shumë të ndryshëm për jetën dhe veçanërisht se si të sundosh një mbretëri.

Pasi funerali i Mbretëreshës Elizabeth II u bë më 19 shtator, Mbreti Charles III dhe Mbretëresha bashkëshorte Camilla, udhëtuan për në Skoci për të vazhduar me një javë tjetër të plotë në zi. Ndërsa ditët kalojnë, janë të shumtë ata që tashmë po pyesin se çfarë e pret familjen mbretërore dhe monarkinë. Si do të sundojë mbreti Charles III tani që nëna e tij është várrosur?

Mbreti Charles III konfirmoi se ai kishte frikë nga ky moment për shumë vite, ai i di këpucët gjigante që duhet të mbushë. Për sa i përket personalitetit, mbreti i ri nuk ka të njëjtin lloj ‘vullneti të mirë’ nga media dhe populli siç kishte mbretëresha e ndjerë. Në qasjen e tij, mbreti Charles III pritet të bëjë shumë ndryshime në krahasim me mënyrën se si mbretëresha sundoi mbretërinë e saj.

Ndryshe nga pikëpamjet e mbretëreshës për vijën e trashëgimisë, besohet se mbreti Charles III dëshiron që ligji të ndryshojë në mënyrë që Princi Harry, Princesha Beatrice dhe Princi Andrew të lirohen nga detyrat e tyre si mbrojtës për sovranin nëse ai bëhet i padisponueshëm. Gjithashtu, Mbreti Charles III pritet të heqë plotësisht Princin Andrew nga familja mbretërore për shkak të skandaleve të tij të shumta. Javët e para pas vdékjes së madhërisë së saj do të jenë vendimtare për të vendosur tonin që përcakton se si do të sundojë Mbreti Charles III./ GOTA NEWS ALBANIA


TË NGJASHME