HomeShëndeti

Probleme me stomakun?! Këto ushqime janë zgjidhja

Fatkeqësitë e stomakut për shkak të mbingarkesës, stresit, apo një ushqimi keq mund të godasin në çdo moment të caktuar. Është mjaft ndjesi e pakëndshme që ka të bëjnë me çështjet e zorrëve.

Prandaj në të tilla raste është mirë të merrni ushqime të buta.

Këtu janë disa ushqime dhe pije që mund të shërojnë stomakun tuaj të acaruar:

1.Banane

Bananet janë fantastike sepse janë të lehta për tu tretur dhe konsiderohen jo-irrituese për stomakun dhe traktin e sipërm gastrointestinal.

2.Buka e bardhë

Buka e bardhë e thekur është një ushqim i mirë që ndihmon në thithjen e acidit të stomakut.

3.Vezë

Vezë janë një alternativë më e lehtë për t’u tretur dhe një mënyrë e thjeshtë për të plotësuar nevojat tuaja të proteinave shumë shpejt.

4.Tërshërë

Kokrrat e tërshërës mund të lehtësojnë të gjitha sëmundjet e stomakut dhe të parandalojnë çdo shqetësim të zorrëve.

5.Domate

Ushqimet probiotike mund të ndihmojnë “karburantin” e baktereve e miqësorë në traktin GI.

6.Xhinxher

Çaji i xhinxherit, suplemente xhinxheri dhe vetë xhinxheri ndihmon në lehtësimin e të përzierave dhe të vjellave.

7.Ujë

Dehidrimi shpesh shkakton kapsllëk, pirja e pijeve si çaji, apo uji e ndihmojnë stomakun të qëndrojë i pastër.


TË NGJASHME