HomeSociale

Protesta e gazetarëve para Kuvendit: Kundër paketës Anti-shpifje

Gazetarët, aktivistë, analistë, njerez te medias dhe qytetare te thjeshte ne mbeshtetje te tyre kane nisur protestën kundër paketës anti-shpifje të qeverisë, qe prite te kaloje per miratim sot ne Kuvendin e Shqiperise.

Protesta nisi në orën 09:30, para Parlamentit, pak para se deputetet te hyjne ne salle ne nisje se seances plenare, qe do te jete e fundit e ketij viti.

protesta-gazetaret

Paketa antishpfje parashikon qe Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA) të marrë kompetenca deri në mbylljen e portaleve, nëse gjykon se ka publikuar lajme të rreme apo shpifje.Kunder kesaj jane gazetaret dhe njerezit e medias, e jo vetem, sipas te cileve AMA nuk mund te marre kompetence gjykate. Shqetesim per kete pakete ka ngritur edhe opozita, Avokati i Popullit dhe Komisioneria e KE per te drejtat e Njeriut.

protesta-gazetaret1
protesta-gazetaret2
protesta-gazetaret3
protesta-gazetaret4
protesta-gazetaret5
protesa

TË NGJASHME