HomePsikologji

Pse baballarët ndihen të vetmuar kur nëna ushqen foshnjën me gji?

Sfidat e prindërimit nuk lidhen gjithmonë me ndikim e stresit gjatë rritjes së një fëmije apo pagjumësisë që shkakton.

Periudha e ushqyerjes me gji mund të shmangë baballarët të lidhen më shumë me fëmijët e tyre. Ndërsa ushqyerja me gji është një kohë vetëm midis nënës dhe fëmijës, disa baballarë mund të ndjehen të lënë pas dore. Kjo krijon shumë stres për baballarët, gjë që mund t’i bëjë ata të ndjehen xhelozë ose të kalojnë në depresion.

Kjo mund të rezultojë që ai të jetë i pakënaqur me veten e tij. Kjo gjë ndikon në vetëvlerësimin që përjetojnë disa baballarë. Për shkak se nuk lejohen të marrin pjesë plotësisht në jetën e foshnjës dhe t’u sigurojnë atyre kujdesin e duhur, ata mendojnë se nuk janë aq të rëndësishëm dhe ndihen të pafuqishëm. Këto emocione negative ndikojnë duke sjellë debate mes çiftit.

Kur prindërit veprojnë së bashku dhe baballarët përfshihen më shumë familja bëhet edhe më e lumtur. Burrat e kuptojnë që nënat luajnë rolin kryesor në ushqyerjen me gji dhe e respektojnë këtë gjë. Nga ana tjetër, disa burra raportuan se ata janë gëzuar shumë duke u përfshirë më shumë në kujdesin ndaj fëmijës.

Ata do të merrnin me kënaqësi përgjegjësinë për të ushqyer foshnjën. Një tjetër gjetje interesante raporton se baballarët mendojnë shumë pozitivisht për ushqyerjen e foshnjës me qumësht, ndërsa ata mund ta ushqejnë me qumësht me shishe. Kjo i ndihmon ata të krijojnë një lidhje me fëmijën e tyre, dhe të ndjejnë më mirë dhe të kuptojnë emocionet si kënaqësia ose pakënaqësia. Ushqimi i foshnjës me shishe mund ta bëjë babain të ndihet i lumtur sikur po kontribuon në rritjen e foshnjës.


TË NGJASHME