HomeLajme

Pse çiftet e martuar në Japoni flenë veçmas?

Shtëpitë dhe apartamentet më të vogla nuk ndalojnë shumë çifte japoneze të flenë në shtretër madje disa prej tyre i vendosin edhe dhoma të ndryshme.

Ata kanë orare të ndryshme të gjumit

Gjëja e parë që i bën çiftet japoneze të vendosin të shkojnë në shtrat veç e veç, janë oraret e ndryshme të punës. Kjo është arsyeja pse kalimi i natës në një dhomë tjetër ka kuptim. Kjo do t’u japë atyre një gjumë të qetë dhe më të shëndetshëm.

Foshnjat flenë me nënat e tyre

Nënat japoneze flenë me fëmijët e tyre dhe kjo konsiderohet shumë e rëndësishme, kështu që babai duhet të vendosë nëse dëshiron të ndajë të njëjtën shtrat ose të shkojë në një dhomë tjetër. Edhe shkenca ka vërtetuar se fjetja e prindërve me fëmijët bëjnë një gjumë më të qetë.

Për ta, të flesh veçmas do të thotë paqe

Ndërsa shumë çifte që fillojnë të flenë vetëm mendojnë se divorci është shumë pranë, japonezët e shohin atë ndryshe. Ata e vlerësojnë shumë gjumin e tyre dhe nuk duan të shqetësohen ndërsa flenë

Fjetja veçmas është e trashëguar që para shumë vitesh

Në të kaluarën përdoreshin shtretërit tekë. Kështu që, edhe sikur të dëshironit të përkëdheleni me të dashurin tuaj, do të përfundonit në dyshemenë e ftohtë. Sot ka familje që ende përdorin këtë lloje shtretërish, për shkak se nuk merr shumë hapësirë dhe është e lehtë për t’u ruajtur.


TË NGJASHME