HomeLifestyle

Pse dëgjoni zhurma të çuditshme natën vonë?

Ju jeni duke fjetur dhe papritmas zgjoheni nga një zhurmë e pazakontë që vjen nga brenda shtëpisë tuaj. Mendja juaj menjëherë kalon në skenarin më të keq, duke supozuar se dikush ka hyrë në shtëpinë tuaj ose po përpiqet të depërtojë.

Para se të hyni në modalitetin e panikut, duhet të provoni të gjeni një shpjegim logjik për këto zhurma dhe na besoni, ka goxha.

Po le të zbresim me këmbë në tokë dhe të zbulojmë 7 arsyet logjike pse shtëpia bën zhurma të ndryshme natën.

1. Druri, metali dhe betoni zgjerohen bazuar në ndryshimet e temperaturës.
2. Tubat tuaj të ujit mund të kenë nevojë për pak shtrëngim.
3. Shtëpitë e reja bëjnë zhurmë sidomos në fillim, për shkak edhe të tubacioneve që janë shtrirë poshtë saj.
4. Nëse shtëpinë e keni të shtruar me parket, e sigurt do jetë kjo.
5. Ju mund të keni edhe minj në muret e shtëpisë suaj, por mos u panikosni.
6. Insekte dhe ndonjë mace a mi mund ta kesh edhe në çati, ose në trarët e çatisë, pra fiks mbi tavan
7. Ose sapo keni parë një film horror dhe po imagjinoni gjëra të frikshme.

TË NGJASHME