HomeLifestyle

Pse duhet ta pastroni dyshekun tuaj të gjumit?

1-Pastrimi i shtratit dhe dyshekut tuaj duket si një punë e vështirë, por në të vërtetë është shumë e lehtë. Së pari, ju duhet të zhvishni të gjithë shtratin tuaj dhe të përdorni një fshesë me korrent për të pastruar rreth shtratit dhe në brendësi për të hequr pluhurin dhe bakteret që shkaktojnë alergji. Gjithashtu mbulesën mbrojtëse do ta hiqni për ta larë në lavatriçe sa më shpesh të jetë e mundur ose gjithmonë që ndërroni çarçafët.

2-Ja vlen që të investoni pak për vendin ku ju flini gjumë duke blerë një dyshek që mbulohet nga një këllëf, të cilën ju mund ta hiqni sa herë që dëshironi për ta larë. Mbulesa gjithashtu siguron mbrojtje për dyshekun si nga ana higjienike edhe nga ana estetike.

3-Kjo do të thotë se 285ml djersë mesatare që shumica e të rriturve prodhojnë çdo natë është në dyshekun tuaj, së bashku me një numër të gishtërinjve të këmbëve të qelizave të vdekura të lëkurës dhe çdo mikrob tjetër i mundshëm. Kujdesi për dyshekun tuaj dhe investimi i një mbulese me të cilën ju mund të pengoni çdo papastërti që depërton në dyshek, ja vlen.


TË NGJASHME