HomeShëndeti

Pse duhet të flem gjumë me derë mbyllur

Nëse kjo na jep një shans për të dëgjuar më mirë fëmijët tanë ose për të hyrë ajër i pastër, duke e lënë derën e dhomës së gjumit të hapur po ju themi që kjo mund të mos jetë zgjidhja më e mirë. Ka disa arsye pse duhet ta bëjmë mbyllur derën e dhomës natën.

1.Do të keni një shans më të mirë për të mbijetuar nga një zjarr.

Nëse lini derën tuaj të dhomës së gjumit të hapur kur shkoni për të fjetur dhe ka një zjarr, ajo mund të përhapet më shpejt në dhomën tuaj. Një derë e mbyllur do t’ju japë më shumë kohë për të vepruar dhe shpëtuar veten nga zjarri. Përveç kësaj, tymi toksik nuk do të përhapet aq lehtë.

Why We Shouldn’t Leave Our Bedroom Door Open at Night

2.Ajo bllokon zhurmën dhe do t’ju japë një gjumë më të shëndoshë.

Nëse jetoni në një mjedis të zhurmshëm dhe keni një gjumë të lehtë, me siguri e keni të vështirë të flini gjumë. Pra, kjo do të thotë që mbyllja e derës është një zgjedhje e shkëlqyeshme, edhe nëse nuk jeni mësuar me të se ajo do i mbaj tingujt jashtë.

Why We Shouldn’t Leave Our Bedroom Door Open at Night

3.Kjo rrit shanset tuaja për të reaguar më shpejt në rast të vjedhjeve.

Një derë e mbyllur ose, e mbyllur në dhomë gjumi mund t’ju japë një mundësi për të vepruar nëse dëgjoni se dikush është futur në shtëpinë tuaj. Kjo gjithashtu do t’ju lejojë të qëndroni më të sigurt ndërsa prisni që policia të arrijë dhe t’ju shpëtojë.

Why We Shouldn’t Leave Our Bedroom Door Open at Night

4.Sipas Feng Shui, një derë e mbyllur mban energji pozitive brenda.

Një nga parimet e Feng Shui në lidhje me dhomat e gjumit është të shmangni gjumin me një derë të hapur. Kjo për shkak se e gjithë energjia pozitive në dhomë mund të shpëtojë. Mbyllja e saj do të parandalojë këtë dhe do t’ju japë një ndjenjë të sigurisë dhe mëndje më të qetë.

Why We Shouldn’t Leave Our Bedroom Door Open at Night

TË NGJASHME