HomeLifestyle

Pse familjet japoneze kanë kaq pak fëmijë në ditët e sotme

Edhe nëse jetoni në një vend perëndimor, të gjithë mund të lidhemi me luftën për krijimin e një familjeje, dhe familjet e reja japoneze nuk bëjnë përjashtim nga kjo çështje aktuale. 

Shoqëria në Japoni po përballet me situata të reja që zvogëlojnë mundësinë për të pasur më shumë foshnje sepse çiftet më të reja nuk mund ta përballojnë atë. Kjo përkthehet në një shoqëri që plaket shumë shpejt.

Ne zbuluam arsyet pas idesë së të pasurit më pak foshnje, sesi teknologjia po ndikon shumë në këto çështje dhe se si të rinjtë japonezë po i përshtaten asaj.

1. Është e shtrenjtë që çiftet e reja të martohen dhe të kenë fëmijë.

Të kesh fëmijë në Japoni është një gjë e shtrenjtë për të bërë. Sidoqoftë, kjo tejkalon arsyet financiare. Edhe pse qeveritë japoneze kanë përmirësuar pushimin e atësisë dhe sistemin e kujdesit ditor me më shumë orë gjatë dekadave të fundit, gjërat nuk po përmirësohen.

Shkalla e lindjeve në Japoni po bëhet gjithnjë e më e ulët. Çiftet e reja të martuara nuk kanë mundësi të kenë fëmijë thjesht sepse punët e tyre të pafund janë thjesht të papajtueshme me prindërit.

2. Burrat po përpiqen të gjejnë punë të mira të qëndrueshme.

Burrat shpesh shihen si mbajtës të familjes në Japoni. Dhe kur këtë ia shtoni faktit që të pasurit e një pune të përhershme po bëhet më e vështirë, ka më pak çifte të martuar. Prindërit mund të jenë kundër një martese nëse çifti ka punë të parregullt.

Të rinjtë po ndiejnë presionin sepse, sipas kulturës japoneze, ata supozohet se do të marrin një punë të përhershme menjëherë pasi të diplomohen. Nëse nuk kanë sukses, ato shihen si një dështim i shoqërisë.

3. Puna po bën një dëm mbi to.

Japonezët janë shumë të përkushtuar në punën e tyre. Ata janë mësuar të punojnë me orë të gjata, kështu që largohen shumë herët në mëngjes dhe kthehen në shtëpi në mesnatë. Marrja e një dite pushimi mund të duket si një zgjedhje e keqe sepse mund të tregojë se ata nuk janë të përkushtuar sa duhet në punë.

Për shkak të kësaj, jo aq njerëz po përjetojnë romancë për shkak të lodhjes së punës. Kjo po bën që të rinjtë të humbin interesin për marrëdhëniet romantike me mungesë dëshire.

4. Gratë zgjedhin karrierën mbi martesën dhe fëmijët.

Japonia dikur kishte një shoqëri dominuese mashkullore. Burrat dikur ishin ofrues dhe gratë përfunduan duke u kujdesur për familjen në shtëpi. Qeveria është ngritur për të ndryshuar atë duke lënë të shkojnë e rolet gjinore të vjetra në mënyrë që nataliteti rritet.

Falë këtij zhvillimi, më shumë gra në Japoni punojnë shumë në karrierë dhe janë në gjendje të gjejnë një punë të rregullt, duke lënë martesën dhe foshnjat për më vonë. Sidoqoftë, ata ende mund të përballen me shumë kritika nëse zgjedhin të kenë një familje dhe karrierë.

5. Burrat po jetojnë në një botë fantazie.

Të rinjtë japonezë, janë të rrethuar nga anime, manga dhe teknologjia e fundit. Nëse i përzieni të 3 gjërat së bashku, ka të ngjarë të përfundoni në një  aplikacion takimesh . Siç rezulton, krijimi i të dashurave manga virtuale është mjaft popullor për të rinjtë e vetmuar. Disa prej tyre mund të tregojnë dallimin midis fantazisë dhe realitetit, por të tjerët nuk munden më.

Një gjë është e sigurt: të dashurat virtuale mund të jenë perfekte, por ato gjithashtu kanë krijuar standarde të pamundura për marrëdhëniet në jetën reale. Sidoqoftë, ata nuk janë në gjendje të ofrojnë ngrohtësi, romancë ose foshnje.


TË NGJASHME