HomeSport

Pse kanabísi është ende një substancë e ndaluar në Lojërat Olimpike

Atletja amerikane Sha’Carri Richardson do të mungojë në Lojërat Olimpike të Tokios sepse ajo rezultoi pozitive ndaj maríhuanës gjatë provave të SHBA Track & Field. Kanabisí është i ligjshëm në shumë shtete në të gjithë Amerikën, pse është ende e jashtëligjshme në sport?

Me flokët e saj ngjyrë portokalli të purpurt, buzëqeshjen vrasësè dhe shpejtësinë e vetëtimës, Sha’Carri Richardson nuk u pranua në prag të Lojërave Olimpike.

E konsideruar gruaja e gjashtë më e shpejtë në histori, me kohën më të mirë ndonjëherë për 100 metra prej 10.72, atltja nga Teksasi pritej të ishte një pretendente kryesore për medaljen e Artë në Tokio.

Por kur shokët e saj të skuadrës të hipin në pistën për vrapimet 100 metra të grave të premten, ajo nuk do të jetë atje.

Në fillim të korrikut, u njoftua që zonja Richardson nuk do të përfaqësonte SHBA në këto lojëra sepse ajo ishte testuar pozitive për përdorimin e kanabísit gjatë garës kualifikuese.

Si ndëshkim, Agjencia Amerikane Anti-Doping e ndaloi atë të konkurrojë për një muaj dhe hoqi fitoren e saj kualifikuese. Edhe pse pezullimi 30-ditor përfundoi teknikisht gjatë lojërave të Tokios, Atletika Amerikane zgjodhi të mos e përfshijë atë në ekip.

Skualifikimi i saj ka ringjallur një debat të gjatë mbi ndalimin e maríhuanës në sportet olimpike.

Duke qenë se është e ligjshme në shumë shtete amerikane dhe se pronat e tij për rritjen e performancës janë të diskutueshme, shumë pyesin pse kanabísi duhet të ndalohet akoma.


TË NGJASHME