HomeTeknologji

Pse Mercedes-Benz po kërkon nga blerësit rikthimin e 1 milion makinave

Prodhuesi gjerman i makinave Mercedes-Benz do të kthejë në fabrikë rreth një milion automjete të vjetra. Arsyeja është sepse ata kanë parë probleme të mundshme në sistemin e tyre të frenimit. Gjatë fundjavës, kompania tha se do të kontaktonte njerëzit që zotëronin automjetet duke thënë se frenat e tyre mund të kenë pasur atë që e quajti “korrozioni i avancuar”.

Zyrtarët e kompanisë shprehen se problemi ka prekur gjithsej 993,407 motorë, 70,000 prej të cilëve vijnë nga Gjermania.

Kompania thotë se automjetet që dëshiron të tërheqë janë ato të ndërtuara midis 2004 dhe 2015 dhe janë nga seritë e saj ML dhe GL të SUV-ve dhe minibusave luksozë R-Class.

Mercedes thotë në deklaratë: “Kemi gjetur probleme në disa nga ato automjete, funksioni i përshtatjes së dy përforcuesve të frenave është prekur nga korrozioni i avancuar për zonën e përbashkët të strehimit. Mund të jetë e mundur që një frenim i fortë të shkaktojë dëmtime mekanike për përforcuesin e frenave. Është një rast shumë i rrallë, nuk është e mundur të ngadalësohet motori me frenën e shërbimit. Kjo rrit rrezikun e përplásjes ose lëndimit”.

Mercedes thotë se duhet të fillojë tërheqjen direkt tani dhe procesi do të përfshijë disa automjete të mundshme me defekt dhe nëse është e nevojshme, të fillojë të zëvendësojë pjesët./ Burimi: BBC | Përktheu dhe përshtati: GOTA NEWS ALBANIA


TË NGJASHME