HomeLifestyle

Pse nusja qëndron në krahë të djathtë të dhëndrit???

Dasmat janë ndër aktivitetet më të shumta që realizohen gjatë stinës së verës. Shpesh lind pyetja se pse dhëndri qëndron në krahun e majtë të gruas. Arsyeja e këtij pozicionimi është e çuditshme dhe pse e zbatueshme nga të gjithë.

Kjo traditë daton që nga shekulli i 16-të dhe quhet “Martesa nga rrëmbimi”. Në ditët e shekulli të 16-të, mashkulli shpesh herë duhej të rrëmbente të dashurën që të martohej.

Në rast se familja e nuses vinte që të ndalonte dasmën dhe të sulmonte dhëndrin, ai duhet të kishte dorën e djathtë të lirë që të mund të kapte shpatën dhe të mbronte veten dhe nusen.


TË NGJASHME