HomePsikologji

Pse pritja në radhë është shumë bezdisëse

Me siguri se keni dëgjuar për shpenzimin e tepërt të kohës në internet, në telefon, në laptopin tuaj apo në kompjuterin e punës.

Por, nëse keni provuar të shkoni te doktori padyshim e keni provuar tmerrin e pritjes në rend.

Për shkak të pasigurisë logjistike dhe asaj ekzistenciale, pritja në radhë është e tmerrshme.

Një studim i vitit 2015, ka zbuluar se kur jeni duke bërë aktivitete si pritja në rend, ju jeni duke i praktikuar dhe mprehur aftësitë kognitive hapësinore (aftësia për të regjistruar dhe përpunuar se çfarë ka përreth jush).

Të vëreni se çfarë ka përreth dhe të dini si të reagoni, është ajo çka mendoni më tepër në këto situata.

Në anën tjetër, një studim i vitit 2019, ka sygjeruar se njerëzit nuk përtojnë të presin në rend aq shumë sa mendojnë.

Pritja në rend është sistem efektiv edhe për reduktimin e stresit të doktorëve dhe pacientëve.


TË NGJASHME