HomeLifestyle

Pse vëllezërit dhe motrat ndikojnë për mirë në shëndetin tuaj

Një ditë, vëllezërit dhe motrat janë të jashtëzakonshëm dhe ditën tjetër, ata janë një makth i vërtetë. Ata mund të jenë kaq të paparashikueshëm, megjithatë i duam të gjithë njësoj. 

Sado që tingëllon befasuese, vëllezërit dhe motrat mund të përmirësojnë shëndetin tuaj. Kështu që ju mund të dëshironi të mendoni dy herë para se t’i thuani vëllait ose motrës tuaj që t’ju lërë vetëm.

Ata rrisin sistemin tuaj imunitar.

Marrëdhëniet e shëndetshme me vëllezërit dhe motrat rrisin aftësinë tuaj për të  luftuar viruset, madje edhe pa simptoma. Hormonet e stresit, katekolaminat dhe glukokortikoidet, në veçanti, kanë një ndikim negativ në sistemin tuaj imunitar kur jeni i sëmurë. Sa më të larta të jenë nivelet e stresit, aq më keq ndiheni. Për fat të mirë, nëse keni lidhje të forta shoqërore me vëllezërit e motrat ose miqtë tuaj, ju mund të kontrolloni nivelin e stresit, i cili mund t’ju ndihmojë të kapërceni një sëmundje shumë më shpejt.

Përqafimi i të dashurve tuaj mund të parandalojë sëmundjet e zemrës.

Ju mund ta mbani nën kontroll presionin e gjakut duke u përqafuar rregullisht. Nëse jeni të sëmurë, në vend që të merrni disa ilaçe, përqafoni vëllain ose motrën tuaj. Praktikat e tilla ulin presionin e gjakut dhe rrahjet e zemrës. Edhe 20 sekonda përqafimi me të dashurin tuaj mund t’ju ndihmojë të shmangni sulmet në zemër ose dhimbjen.

Ato ju ndihmojnë të përballoni depresionin.

Ne shpesh u drejtohemi prindërve tanë për ndihmë kur hasim në një “mur me tulla” në jetën tonë. Sidoqoftë, vëllai / motra juaj ju ofron diçka që prindërit nuk munden. Ju hapeni më shumë me vëllezërit dhe motrat tuaja, gjeni zgjidhje të mundshme së bashku dhe ndjenja e përgjithshme e të qenit të kujdesur për ju ju gëzon. Nivelet e kortizolit zvogëlohen kur ju keni dikë për të folur për të. Për më tepër, ato ju mbrojnë nga stresi kur jeni fëmijë.

Ato ju zgjasin jetën.

Njerëzit me lidhje të dobëta sociale kanë  50% më shumë gjasa të vdesin më herët sesa njerëzit që kanë lidhje të ngushta. Kjo mund të jetë për shkak se i afërmi dhe më i dashuri juaj ju inkurajon të kujdeseni për veten tuaj. Kjo bëhet veçanërisht e dukshme kur sëmureni. Vëllezërit dhe motrat tuaj kërkojnë që të mos vdisni sepse ata kanë nevojë për ju.


TË NGJASHME