HomeLifestyle

Pse WC-të janë gjithnjë të bardha?

Mund të duket si një ide e mirë për të bërë tualete me ngjyrë të errët në mënyrë që të maskoni çdo njollë që ndodh kur përdorim tualetin.

Megjithatë, shumica e WC-ve janë të bardha e të pastra, e cila duket sikur mund të dyfishojë punën në pastrim.

Kemi zbuluar faktorët kryesorë pse shumica e njerëzve kanë tualete të bardha në shtëpi. Prisni për pjesën për të zbuluar se kur festohet Dita Botërore e Tualetit dhe pse.

Shumica e tualeteve janë bërë nga porcelani.

Është një material i mirë sepse është i fortë. Sipërfaqja bëhet e qelqtë, e papërshkueshme nga uji dhe e papastër nga njollat. Në këtë mënyrë tualetet pastrohen më lehtë, pavarësisht nga fakti se ato janë të bardha.

Porcelani zbardhet kur hapet në temperatura të larta. Është e mundur të bëni tualete me ngjyra të ndryshme nëse vendosni një pigment para se të thahet lustra në furrë. Por siç mund ta imagjinoni, bërja e tualeteve të thjeshta të bardha është më e lehtë dhe më e lirë, sepse heq disa hapa.

Ngjyra e bardhë shoqërohet me pastërtinë dhe sigurinë.

Sipas teorisë së ngjyrave, ngjyrat ndikojnë në emocione në mënyra të ndryshme. Megjithëse mund të ketë ndryshime kulturore ose gjinore në mënyrën se si ne i perceptojmë hijet, e bardha zakonisht shoqërohet me siguri dhe pastërti. Kjo është arsyeja pse tualetet dhe pavijonet e spitalit zakonisht janë të lyera me të bardha. Jep përshtypjen e një hapësire sterile.

Në të njëjtën kohë ngjyrat e errëta, si e zeza dhe kafeja, shpesh shoqërohen me diçka negative. Ju mund të mendoni se ngjyrat e ndritshme do të bëjnë hile, por edhe pse shkaktojnë ndjenja pozitive, ato nuk na japin një ndjenjë freskie.

Kështu e bardha është ngjyra më e njohur për tualetet.

Perceptimi pozitiv i ngjyrës së bardhë e bën atë ideal për një tualet. Sipas një studimi, tualetet e bukura dhe me zbukurime u shfaqën në fillim të shekullit të 20-të.

Tualetet e bardha janë mjaft neutrale dhe të lehta për t’u përshtatur me çdo tualet me madhësi dhe pamja e tyre klasike do t’i përshtatet çdo modeli. Përkundrazi, një i zi do të prishë vrullin e hapësirës dhe është i keq për tualetet e vogla.

Bonus: Në disa vende, Dita Botërore e Tualetit festohet çdo vit në 9 nëntor.

Festa zakonisht mbahet për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me krizën e kanalizimeve në të gjithë botën. Në secilin rast, ata zgjedhin një temë të veçantë. Tema e vitit të kaluar ishte “Të mos lëmë askënd pas”. Ata folën me rreth 673 milion njerëz që nuk kanë qasje në kanalizimet e duhura.


TË NGJASHME