HomeLifestyle

Punët më stresuese në botë

Ne të gjithë mendojmë se puna jonë është më e keqja. Është natyra njerëzore e të menduarit në këtë mënyrë. Por cilat janë punët më stresuese në botë?

1. Shofer taksie

Nëse mendoni se të qenit në trafik gjatë gjithë kohës nuk është stresues, bëni një krahasim, nëse ju përballeni me trafikun e rënduar kur shkoni e ktheheni nga puna, një taksisti i duhet të përballet gjithë ditën dhe çdi ditë. A nuk është vërtet stresuese?

 The Most Stressful Jobs In The World | Brain Berries

2. Ekzekutiv i Lartë i Korporatave

Nëse mendoni se shefi juaj nuk bën asgjë, në të vërtetë ai ka një punë më stresuese se ju. Dua të them që ai / ajo ndoshta paguhet 10 herë më shumë sesa ju, por ka më shumë stres.

 The Most Stressful Jobs In The World #2 | Brain Berries

3. Ekzekutiv i Reputacionit publik

Po mendoj se të jesh një ekzekutiv i reputacionit për ekipin e Trump do të renditej edhe më i lartë në këtë listë. Të qenit përgjegjës për reputacionin e dikujt në sytë e publikut është më e vështirë nga sa mendojnë shumica prej nesh.

 The Most Stressful Jobs In The World #3 | Brain Berries

4. Drejtues lajmesh

Është një profesion që jeni duke u shikuar nga miliona njerëz. Nëse diçka nuk shkon mirë, ju jeni plotësisht më të “kryqëzuar” dhe duhet ta rregulloni sa më shpejt gabimin tuaj.

 The Most Stressful Jobs In The World #4 | Brain Berries

5. Gazetare në terren

Orë të gjata, paga të tmerrshme, konkurrencë të rëndë, mjedise armiqësore e publikut. Çfarë tjetër mund të jetë më stresuese se kaq?

 The Most Stressful Jobs In The World #5 | Brain Berries

6. Kordinator i eventeve

Disa nga njerëzit që shkojnë në evente janë përgjithësisht të tmerrshme, dhe të gjithë do të lodhin veshët nëse diçka nuk shkon mirë. Torta me vones? Faji juaj. Tabelat nuk janë vendosur si duhet? Faji juaj. Dikush ra nga shkallët? Faji juaj.

 The Most Stressful Jobs In The World #6 | Brain Berries

7. Oficer policie

Askush nuk është i befasuar, pasi dihet se kjo është një punë stresuese e rangut më të lartë.

 The Most Stressful Jobs In The World #7 | Brain Berries

8. Pilot i linjës ajrore

A keni një punë ku një gabim i vetëm mund të vrasë mbi 200 njerëz?

 The Most Stressful Jobs In The World #8 | Brain Berries

9. Zjarrfikës

Një nga punët më stresuese edhe më të rrezikshme është profesioni i zjarrfikësit. Ata rrezikojnë ndonjëher duke u bërë pjese e fatkeqsive duke humbur edhe jetën e vet për të shpëtuar dikë tjetër.

 The Most Stressful Jobs In The World #9 | Brain Berries

10. Personeli Ushtarak

Ushtarakët mbajnë vendin e parë në këtë listë.

 The Most Stressful Jobs In The World #10 | Brain Berries

TË NGJASHME