HomePolitikë

Rama tregon çfarë i ndodhi para konferencës, ja mesazhet që dha përballë Presidentit Meta

Mbledhja e parë e Këshillit Koordinues të Diasporës, ka bërë bashkë në një tryezë kryeministrin Edi Rama dhe Presidentin Ilir Meta.

Në fjalën e tij, shefi i qeverisë dha edhe mesazhe politike teksa ishte ulur përballë kreut të shtetit.

“Kur mora materialin për të ardhur këtu pashë që salla këtu ka emrin e Jeronim de Radës, ai ishte mishërimi shqiptar i diasporës, se di nëse Pandi e ka zgjedhur këtë sallë të ngushtë thjesht se mban emrin e tij, por ai la pas testament poltiik se parashikonte ditën kur të gjithë shqiptarët në liri e begati thotë ai mund të ulen bashkë në një tryerze për të vendosur për të ardhmen. Të gjitha ndryshimet politike kanë pasur përherë dy faktor, emigrantët dhe …këtu s’bëhet fjalë për ndryshime politike se s’ka, por për një ndryshim më të madh se sa politika, që ta kapërcejë e ta ridimensionojë atë në rolin e saj, duke zgjeruar perimetrin e mirëkuptimit të njerëzve me njërëzit përpara se të jenë njerëz me bindje politike, janë njerëz që mund ta hanë nga një tërmet të gjithë bashke e të ikin mebindjet e tyre politike, shpresoj që mesazhin e tërmetit ta kenë të qartë që të gjithë se unë është e sigurt që nuk do e harroj”, tha Rama.

Teksa përmendi edhe atë që i kishte ndodhur përpara nisjes së konferencës.

WhatsApp-Image-2019-12-18-at-10.20.52-AM-800x450

“Nga ministri që na ftoi me alarm të madh që në 9 e gjys duhet të ishim këtu e në fakt nisi me vonesë se ishin mbledhur disa të rinj nga Firence me pedagogë për një ekspozitë që titullohej “make your homë dhe better place”.

Pavarësisht se më detyroi të lë një takim tjeter për të qenë këtu në 9 e gjys mendoj se vonasa ishte e drejtë se ajo ekspozitë aty përkon me një mesazh dhe është një motiv për ta kuptuar këtë situatë si momentin e një konceptimi të një shpie të re më të mirë e të sigurtë që është shtëpia ku lindim e rrisim fëmijë e trashëgojmë vlera, që është shtëpia jonë e përbashkët Shqipëria”.


TË NGJASHME