HomeSociale

Raporti Unicef: Ja sa gra vdesin në ditë gjatë lindjes

Çdo ditë në botë mbi 800 gra “ende vdesin nga ndërlikimet që lidhen me shtatzëninë”.

Kjo shifër del nga raporti i ri i UNICEF mbi shëndetin e nënës, sipas të cilit kostot e kujdesit prenatal dhe shërbimeve të lindjes mund të pengojnë gratë shtatzëna nga kërkimi i kujdesit mjekësor, veçanërisht në Afrikë, Azi, Amerikë Latine dhe Karaibe, duke rrezikuar jetën e nënave dhe fëmijëve të tyre.

Kjo shifër është shqetësuese për shoqërinë pasi sjell ndikime të drejtëpërdrejta në të. Reziku është i pranishëm dhe kërkesa për përkujdesje është e vogël nga ana e nënave, duke qenë se edhe ndihma e ofruar nga organet shtetërore është e vogël.


TË NGJASHME