HomeSociale

Reuters: BE mund të hapë negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut


Agjencia e lajmeve “Reuters” jep një lajm pozitiv për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut sa i perket hapjes se negociatave me Bashkimi Europian.

Bashkimi Evropian mund të fillojë negociatat e anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, sipas një projektvendimi të 27 vendeve anëtare të bllokut të parë, që do të përfundojë këtë javë.

Nëse aprovohet marrëveshja do t’i japë fund vonesave të dy viteve dhe do të sinjalizojë vrull të ri për të gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor që kërkojnë të anëtarësohen në BE – Serbinë, Kosovën, Malin e Zi, Shqipërinë, Bosnjën dhe Maqedoninë e Veriut.

Por Parisi dhe Haga lehtësuan kundërshtimet e tyre muajin e kaluar dhe planet për të lejuar fillimin e bisedimeve janë rritur megjithë ekziston kriza e koronavirusit.

“Unë nuk mendoj se çfarë po ndodh (me koronavirus) do të ndryshojë vendimin e vendeve anëtare,” u tha shefi i politikës së jashtme të BE Josep Borrell para gazetarëve të Premten.

Nëse asnjë vend nuk kundërshton, vendimi pritet të miratohet zyrtarisht nga 27 ministrat e Evropës për anëtarët e BE-së në mes të javës.

K.S/GotaNews


TË NGJASHME