HomeLajmi i Fundit

Revóltohet Roberti: Askush nuk flet për dhunën ndaj burrave!

Robert Aliaj ka pasur një reagim goxha të irrituar gjatë një emisioni televiziv, ku tema e diskutimit lidhej me dhúnën në familje. Ai thkeson se shoqëria shqiptare në përgjithësi është e dhúnshme dhe se kjo është e gjitha një çështje kulture.

Më tej Aliaj thekson se të gjithë flasin për dhunën ndaj grave po askush nuk flet për dhúnën ndaj burrave, pasi kjo shihet si tabu.

Ne jemi shoqëri e dhúnshme. Flitet shumë por që nuk bëhet asgjë fare. Është çështje kulturore, ne jemi të dhúnshëm si komb në të gjitha aspektet. Kjo vjen nga çdo hallkë shoqërore, kështu është ndërtuar edhe vetë shteti tek ne. Përveç dhúnës kundër grave, nuk flet njeri për dhúnën kundër burrave nga gratë, nuk flet njeri se kemi turp dhe tabu të flasim hapur.


TË NGJASHME