HomeSociale

Riatdhesohen 680 shqiptarë

rinas

680 emigrantë të parregullt shqiptarë janë riatdhesuar nga Italia në Shqipëri vetë në gjashtë mujorin e parë të 2019, duke u renditur në vendin e parë në listën e emigrantëve të kombësive të ndryshme të identifikuar nga autoritetet italiane.

Këto të dhëna zyrtare janë prezantuar në një raport mbi situatën e emigracionit në Itali në Komisionin e Çështjeve Kushtetuese në Parlamentin Italian,

Në gjashtë mujorin e parë të 2019 nga territori italian janë riatdhesuar drejt vendeve të origjinës 2839 emigrantë të parregullt dhe në vendin e parë renditen emigrantët shqiptarë.

Deri në fund të 2019 parashikohet që numri i emigrantëve të riatdhesuar të jetë rreth 6000, shifër kjo në koherencë me vitet e mëparshme.

Në vendin e dytë pas shqiptarëve renditen emigrantët e parregullt nga Tunizia dhe janë riatdhesuar rreth 300 prej tyre në gjysmën e parë të vitit 2019. Më pas emigrantët nga Peru, Ukrainë, Kina etj.

Raporti i Komisionit parlamentar italian informon se emigrantët e riatdhesuar përbëjnë vetëm 39 % të numrit të emigrantëve të parregullt që kanë marrë urdhrin e dëbimit nga territori italian.

Në këtë raport tërhiqet vëmëndjo ndaj kampeve të qëndrimit të emigrantëve të parregullt në Itali, deri në pritje të riatdhesimit të tyre, të cilat janë në kushte jo të mira higjienike.


TË NGJASHME